Пател што не е женско, го променил полот, но сега пак сака да биде машко (фото+видео)

Сподели со своите пријатели

Риа Купер (23) родена како бред, но веќе во раната младост сфатила дека сака да стане женско. Таа желба и се остварила, но се чини дека сега малку претерала.

Бред станал Риа кога имал 15 години, а со тоа станал и најмладата личност која го променила полот во Велика Британија.

За време на напорните хормонски терапии за промена на полот, Риа била незадоволно. Смета дека општеството не ја прифаќа како жена па сакала да се врати назад во својот пол, машкиот и тоа пред во целост да го промени својот пол во жена и земањето на хормони. Трвдела како операцијата ја направила несреќна, поради што сакала да се врати во кругот на машките и тоа пред својот 18 роденден.

Сега сум многу позрела. Секогаш знаев дека сум женско, но потклекнав во текот на терапијата поради притисокот на јавноста и опкружувањето. Иако знаев дека сум жена сакав повторно да се вратам во светот на мажите, само за да се вклопам. Меѓутоа, со тоа е доста… сепак сакам да останам она што сум – жена – јасна е сега 23-годишната Риа.

Loading...

За „Мирор“ објаснила дека на 18 години се боидела да зиврши самоубиство, започнала да користи дрога и дури да се занимава со проституција. Меѓутоа, како вели, сега е многу позрела и дури сака да направи дополнителни операции за да се оствари и како мајка.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.