Овие с*кс пози можат да направат да се чувствувате непријатно

Сподели со своите пријатели

Истражувањата велат дека сосема е нормално да се чувствувате нервозно кога испробувате нови пози со партнерот.

Loading...

На некои луѓе им е тешко да разговаат за сексуалниот живот. За да го направат тоа, најпрво мора да имаат доверба во партнерот за да разговараат за нивните сексуални фантазии.

 

 

Постојат неколку пози кои и мажите и жените ги прават да се чувствуваат нервозно и непријатно.

Новото истражување на веб-сајтот „Superdrug Online Doctor“ ги открива позите коишто ги прават и мажите и жените да бидат нервозни.

На врвот на листата е позата 69 во стоечка положба. 42% од мажите признаваат дека ги загрижува помислата како ќе ја изведат позата 69. Дури 57% од жените признаваат дека и тие се плашат да ескпериментираат со оваа поза.

Loading...

 

 

Следен на списокот е аналниот секс за кој се изјасниле дури 30% од мажите и 55% од жените.

На трето место е мастурбацијата пред партнерот која предизвикува непријатно чувство кај 16% од жените и 9.5% од мажите.

Во истражувањето учествуваа 1.000 мажи и жени од Европа и делови од Америка.

 

Loading...

 

Мисионерската поза предизвикува најмалку нервоза.

Истражувањето покажа дека мажите од Америка, во споредба со мажите од Европа се повеќе загрижени поради мастурбирањето, секс-разговорите и оралниот секс.