Овие машки особини им се неодоливи на жените!

Сподели со своите пријатели

Првото нешто што го забележуваме кај другата личност е физичкиот изглед – без разлика дали сакаме да го признаеме тоа или не.

Loading...

Сепак, дури и совршениот физички изглед не е тоа што ги привлекува сите жени.

Ви откриваме четири неочекувани машки црти кои жените ги „маѓепсуваат“.

 

 

Индекс на телесна маса

Истражувањата покажаа дека мажите кои имаат хармонично тело се најпривлечни за жените.

Loading...

Просечниот индекс на телесна маса (БМИ) што мажот треба да го има е 20,85. Научниците објаснуваат дека тоа е поврзано со потсвесната желба за здрав и плоден маж.

Нозе

Додека мажите фантазираат за жени со долги и тенки нозе, жените од спротивниот пол сакаат нешто сосема спротивно.

Неколку студии покажале дека жените повеќе ги привлекуваат момци со пократки од пропорционални нозе. Ова е можеби тренд на фудбалерите, а можеби и жените едноставно сакаат мускулести нозе.

 

 

Лузни

Loading...

Лузните отсекогаш биле многу привлечни и секси за жените. Тие симболизираат опасност, храброст, како и силата на човекот, а човек со лузна на лицето, градите или грбот може многу лесно да помине како „мачо маж“, што е уште една популарна женска фантазија.

Добри момци

Иако поимот „мачо“ типови потсетува на холивудските заводници, за кои жените често сонуваат, во реалниот живот е поинаку.

Чувствителноста, хуманоста, пристојноста, несебичноста и пожртвуваноста се квалитетите на совршен маж на кои ќе падне секоја жена.