Оваа жена произведувала бунди од мачките на своите соседи (фото)

Сподели со своите пријатели

Оваа 85-годишна старица од Тексас е уапсена откако била фатена како киднапира една од мачките на своите соседи, затоа што од неа сакала да направи бунда.

Loading...

Неодамнешните исчезнувања на животните во соседството започнале да предизвикуваат сомнежи кај локалното население кога започнале да забележуваат неколку бунди кај бабичката, а некои друи тврделе дека виделе крзно од своите мачки на неа.

Фактот дека бабата остро ги демантирала овие работи откако била фатена на камерите од страна на приватен детектив кој бил ангажиран локално да ја прати сомнителната старица.

Се верува дека таа во почетокот започнала да негува свои мачки, но на крајот сепак се одлучила да зема и од комшиите затоа што премногу се вржава за мачките, признала на судот.

bunda-1449079148-796025

Се проценува дека користела над 30 мачки да направи една бунда, а кај неа дома при апсењето биле пронајдени дури 20.

Пензионираната модна дизајнеркаги мамела мачките на соседите со храна за мачиња, а потоа ги дерела во подрумот каде ја сушела кожата. Исто така користела месо од мачки за да ги привлече останатите соседски мачиња кои несвесно јаделе од сопствениот вид.

Правниците велат дека бабичката во затвор ќе помине до 18 месеци.

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.