Оваа шума во Полска има 400 искривени стебла и е мистерија за научниците (фото)

Сподели со своите пријатели

Една шума во Полска стана предмет на проучување на научниците затоа што сите 400 стебла се израснати на необичен, закривен начин.

Loading...

Дрвјата се засадени околу 1930-та година на локација која тогаш припаѓала на Германија, а нивниот необичен изглед го фотографирал Kilian Schönberger.

151112150.3_mn

Никој всушност не знае зошто дрвјата растат на овој начин, но многумина веруваат дека е во прашање наменски, механички процес.

Со дрвјата може да се манипулира за да се направи природно искривено стебло. Другите пак веруваат дека прилчина за овој необичен феномен се силните снежни ветрови кои го погодуваат оваа подрачје.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.