Оваа мечка живи кралски: Ја ранат со лажица, снима филмови и реклами (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Брачната двојка Светлана и Јуриј Пантеленко од Русија пронашле тримесечно мече во шумата пред 28 години.

Loading...

Мечето било во многу тешка состојба и останало без мајка која веројатно била убиена од ловџии. Светлана и Јури решиле да го посвојат и да му го дадат името Степан.

 

Мечката денес има 28 години, тешка е над 130 килограми, а кога ќе застане на задните нозе, висока е два метра.

Тој им помага да ги полеваат цвеќињата, јаде 25 килограми риба, зеленчук и јајца на ден, а Светлана и Јури велат дека Степан е многу нежен.

 

Loading...

Светлана и Јури станале негови „други родители“, и тие го направиле филмска и телевизиска sвезда, така што мечката Степан имала улоги во разни реклами и филмови низ цела Русија.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *