Оваа куќа се продава за 11.300 евра, но никој не сака да ја купи поради една причина (фото)

Сподели со своите пријатели

Несекојдневна куќа која нема цели четири ѕида, туку облик на триаголник, се наоѓа во Велс, Обединетото Кралство.

Оваа специфична градба на влезот има сосема обична вофмр,а меѓутоа како се оди кон задниот ѕид, куќата се стеснува.

Куќата има само една спална соба, а вредноста на оваа недвижнина изнесува 11.300 евра. Сон на секој млад Британец е да купи куќа за толку мал износ.

Се продава највисоката куќа во светот: Има 12 ката, лифт и систем за греење за кој многумина сонуваат (видео)

Loading...

Меѓутоа, таа ја има таа вредност со оглед на тоа дека задниот ѕид има широчина од само неколку метри и тоа за секој потенцијален купувач е проблем.

Во една прилика кога куќата била огласена на аукција, менаџерот кој се занимавал со нејзината продажба го изразил своето возбудување.

– Тоа без сомневање е најнеобичниот имот кој некогаш сум го продал. Потребно е да се модернизира куќата, но кога тоа ќе се направи ќе биде добра инвестиција во недвижнините, изјавил менаџерот Стефан Морган за „Мирор“.

Не е позната причината поради која вака е изградена.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.