Оваа грешка во сексот не се простува

Сподели со своите пријатели

Недостатокот на комуникација за време на сексот е најголемиот проблем во креветот кој подеднакво ги мачи и мажите и жените.

Loading...

Експертите тврдат дека сите правиме иста голема грешка – премалку ги слушаме своите партнери, т.е. не обрнуваме внимание на нивните желби и ги игнорираме нивните реакции.

Жените се жалат дека мажите често се солонуваат на техника од порно филмовите, а од друга страна, мажите обично се жалат дека жените често ес пасивни, не преземаат иницијатива и не покренуваат акција колку тие би сакале. Заедничкиот назив за сите овие проблеми е недостатокот на комуникација во текот на сексот.

Иако сме склони да мислиме дека во интимните моменти нема место за премногу зборување, сексуалните терапевти нема да се сложат со тоа. Тие се жалат за јасно и гласно истражување на сексуалните желби затоа што единствено таква, отворена комуникација води до максимално задоволство на двете страни.

Затоа заборавете на срамот и не ги кријте своите желби затоа што само така ќе си угодите сами на себе, а на крајот ќе го задоволите подобро и вашиот партнер.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.