Ова се трите најприврзани раси на кучиња

Сподели со своите пријатели

Иако секое куче сака да биде со својот сопственик, има некои кои едноставно го обожаваат и дури тогаш се вистински среќни.

Loading...

Ова се трите раси кои се најпривлечни и се идеални за сопствениците кои имаат многу слободно време да му се посветат на своето четириножно милениче.

 

 

Лабрадор

Лабрадорите се познати по својата блага природа и приврзаност кон нивните сопственици. Ќе оди каде било со нив бидејќи само тогаш тие се целосно среќни. Ќе трчаат, ќе грабнат топка или стап, ќе се тркалаат на тревата … Всушност, тие ќе сторат сè за да го развеселат сопственикот.

Loading...

Германски овчар

Германскиот овчар е една од најверните раси. Тие секогаш сакаат да бидат сигурни дека можат да ве заштитат. Тие се најсреќни кога внимаваат на својот сопственик и се грижат ништо лошо да не му се случи. Ако се прашуваат, би оделе на работа со нивниот сопственик ако е можно.

Доберман

Овие кучиња, се како пијавици, се лепат до луѓето што ги сакаат и не сакаат ништо повеќе од тоа да бидат во нивна близина. Првично одгледувани како чувари-кучиња во Германија, нивната желба да бидат близу до нивните сопственици произлегува од желбата да ги заштитат. Тие се многу чувствителни и се чувствуваат најдобро кога живеат на ист простор со нивниот сопственик.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *