Ова се тајни кои персоналот на авиокомпаниите никогаш нема да ви ги открие

Сподели со своите пријатели

Таен код за киднапирање, неуништива црна кутија, не пијде вода во авион – се само некои од работите кои поголемиот дел од луѓето кога патуваат не ги знаат.

Loading...

Можеби си мислите дека знаете се за патувањето со авион, но постојат работи кои ни прилично честите корисници на воздушните услуги не ги знаат.

Пилотите јадат различна храна

Додека вам ви послужиле чинија просечна храна, пилотот добива посебно направен оброк за да се обезбеди тој да не се разболи.

Малата црна кутија не е неуништива

И покрај се што ќе ве уверуваат во филмовите, црната кутија може да биде уништена во текот на ексремен притисок и пожар, баш како и поголемиот дел од материјалит екои ги има направено човекот.

Постои таен код за киднапирање

Ако авионот слета откаок е киднапиран, пилотите ќе ги остават крилзата подигнати (оние кои се користат за да се успори авионот при слетувањето), тоа е знак дека во авионот се случува нешто што не би требало да се случува.

Loading...

Ќе се онесвестите ако не ја користите маската за кислород

Доколку кабината изгуби кислчород на одредена височина, ќе се онесвестите за 15 до 30 секунди доколку не ја ставите маската за кислород.

Не пијте вода на авион доколку таа не е флаширана

Доколку водата не е флаширана, најдобро е да не ја пиете. Сета вода на авионот е третирана со хемикалии за да се обезбеди дека во неа нема бактерии. Истото се донесуав и за кафето и чајот.

Не постои нешто што се нарекува доцнење на лет поради контрола на воздушниот простор

Поголемиот дел од аеродромите ќе имаат авион кој слетува или полетува, во просек секоја минута, што значи дека често нема место за авионите кои тукушто се приближуваат на аеродромот.

Поголемиот дел од пилотите заработуваат многу пари

Големите компании на воздушен транспорт во просек своите пилоти ги плаѓаат 97 илјади долари на годишно ниво.

Loading...


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.