Ова се најсилните специјалци во светот, а не се Американци ниту Руси (видео)

Сподели со своите пријатели

Скоро секоја земја во светот има специјални единици во војската или полицијата, а по правилот членовите на таквите единици се физички и ментално најспремни војници, односно полицајци.

Позатно е дека таквите единици имаат и посебен вид на тренинг. На социјалните мрежи кружи видео материјал на кој се гледа еден тренинг на специјалните сили на Молдавија.

Маскиран припадник на тие сили буквално крвареше во текот на вежбата. На самиот почеток рацете кои му беа врзани со лицит еги држеше во вода полна со лед, а по неколку минути негова задача е да склопи пиштол и да продолжи со врзани раце во акцијата.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.