Ова се најпопопуларните женски и машки имиња во 2015

Сподели со своите пријатели

Изминатата година помина во знакот на неколку популарни имиња кои родителите им ги даваа на своите новороденчиња, според објавата на Управата за водење матични книги на РМ.

Меѓу женските бебиња најискористено е името Мила, а Јаков беше најчестото машко име кое граѓаните во земјава го давале на своите новородени деца во текот 2015 година.

Меѓу најчестити имиња во изминатата година кај новородените женски бебиња се и Лана, Михаела, Сара, Јана, Софија, Дарија, Мелиса, додека кај машките деца најчести имиња кои ги давале се и Стефан, Филип, Дамјан, Даријан, Никола, Јован и Михаил.

Според податоците на Управа за водење матични книги во 2015 година како специфични имиња се јавуваат Денуција, Срна, Мевлан, Бисера, Фатма.

Стотина деца кои се родени лани добиле по две имиња.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.