Ова се најдобрите години за раѓање деца, потврди науката

Сподели со своите пријатели

Некои велат дека најдобро е да се има дете во дваесетите години, додека другите советуваат дека е добро и во четириесетите па некако сите сме во дилема.

Loading...

Како што истакнуваат експертите, здравствените проблеми се лоша страна и на едните и на другите години.

Вистинското време сепак е работа на личен избор, но истражувањето кое го направил др. Џон Мировски од Универзитетот во Тексас открило дек совршеното време за раѓање деца е на 34 години.

Во овие години жените се оптимално здрави и подготвени за бременоста. Другите истакнуваат дека жените во овие години имаат идеална количина на енергија и доволно се зрели за подигање на детето.

Доколку на тоа додадеме и дека лицата во овие години се финансиски постабилни и имаат поздрави врски, тогаш ова навистина се идеални години.

Жените кои не брзаат за бременоста, имаат подобро здравје, подолго живеат и раѓаат поздрави бебиња. Женат акоја прв пат раѓа на 34 години има многу повеќе здравствени бенефити отколку помладите девојки. Бенефитите за здравјето започнуваат на 22 години и растат се до 34 години.

На 35 години веќе започнуваат да се јавуваат проблеми кои се повеќе се зголемуваат како што жената се доближува до своите 40ти години.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *