Ова се идални подароци кога одите на слава

Сподели со своите пријатели

Сезоната на слави започна, а со неа и размислување што да подарите на домаќините. Тешко е ад се биде креативен, а посебно ако во ист ден имате неколку слави.

Loading...

Единствено правило до кое би требало да се придржувате е дека не треба да се претерува, затоа што целта на славата не е расфрлање со материјално богатство, туку скромно одбележување на денот на семејниот свет заштитник. Затоа вистинскиот домаќин најмногу ќе го цени вашето внимание и доаѓање, а подароците во вакви прилики се најмалку важни.

Пригодно е на домаќинот да му однесете вино, на домаќинката цвеќе, а на децата чоколадо. Вообичаени се и подароци за домаќинството. Малкумина нсоат кнги, но тие се одличен подарок за вакви прилики.

Доколку сте креативни, можете и да направите нешто како украсна кутија од дрво на која може да го изрезбате презимето на домаќинот, кожал со фотографии од членовите на семејството или декоративен свеќник за славската свеќа.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.