Ова е најсилната батериска лампа во светот, но воедно и најопасната (видео)

Сподели со своите пријатели

Еден човек успеал да направи батерија која во секунда може да осветли цела шума или дури цел рид.

Loading...

Спојувајќи десет лед чипови од по 100 волти, тој ја направил батеријата која се смета за најсилна во светот. Меѓутоа нејзината светлина е толку заслепувачка што всушност е бескорисна и не е препорачливо истата да се користи.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.