Ова е најголемиот тобоган во светот: Висок како 14 ката, а брзината застрашувачка (видео)

Сподели со своите пријатели

Овој тобоган во аквапаркот во Бразил е висок како зграда од 14 ката, односно има 41 метри.

Секој кој размислува дека макар еднаш може да се спушти низ овој тобоган треба да се знае дека до базенот ќе се спушти со брзина од 100 километри на час.

Тоа значи дека од врвот на тобоганот до базенот треба измеѓу четири и пет секунди.

„Бич паркот“ носи титула најголем, најлуд и најавантуристички парк во Јужна Америка.

Loading...

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.