Ова е најголемиот и најлудиот базен во светот (фото)

Сподели со своите пријатели

Најголемиот базен кој некогаш е направен се нарекува „Океанска купола“ и се наоѓа во Сигаи, Јапонија.

Loading...

Vestacka-plaza-u-Japanu-4

Во внатрешноста на објектот се наоѓа вештачка плажа и имитација на океанот со аква парк кој може да прими дури 10.000 капачи.

Vestacka-plaza-u-Japanu-1

На врвот на куполата има посебен механизам кој се отвора кога е убаво време. Температурата на базенот секогаш е иста, на водата 28 степени, а на воздухот 30.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.