Ова е најбизарниот сериски убиец во последните години (фото)

Сподели со своите пријатели

Набљудувајќи површно, Денис Рејдер водел прилично нормален живот. Овој доживетен жителк на Канзас бил и претседател на црквениот одбор, а живеел со сопругата и двете деца.

Loading...

Сите кои го познавале Денис имале најдобро мислење за него. Меѓутоа никој не знаел дека под неговото нромално лице се крие едно срце на најстрашен американски сериски убиец.

denis-rejder-foto-ilyke-1449425662-798667

Неговото убивање започнало во далечната 1974 година со сите четири припадници на семејството Отеро. Еден по еден, ги мачел, а потоа убивал. Потоа, испратил порака до полицијата со барање на го нарекуваат ВТК или Bind Torture Kill – врзување, мачење и убиство.

denis-rejder-foto-ilyke-1449425786-798669

ВТК продолжил да убива во периодот од 70-те до 80-те, а неговит еритуали станувале се побеќе бизарни. Фотографиите кои подоцна се пронајдени кај него прикажуваат како тој ги мачел своите жртви, а понекогаш и сам се облекувал во нивната гардероба.

denis-rejder-foto-ilyke-1449425895-798671

Како продолжувале убиствата, жителите на Вичита станувале се повеќе параноични започнале да инсталираат разни безбедносни системи на своите домови. Не се сетиле дека баш убиецот е тој што ги поставуав безбедносните камери, затоа што работел за безбедносен сервис, а знаењето кое тука го собрал му помогнало лесно да влегува во домовите на своите жртви.

Loading...

denis-rejder-foto-ilyke-1449426053-798673

ЦТК убил 10 лица пред да биде уапсен во 2005 година, откако полицијата следала метаподатоци на дискета која им ја испратил самиот.

Денис е осуден по сите 10 точки за убиство на 10 доживотни затворски казни. Тој остатокот од својот живот ќе го помине во самица во Ел Дорадо – поправен затворе во Канзас.

denis-rejder-foto-ilyke-1449426511-798679

Ова само покажува дека не можете да судите за книгата според кориците. Луѓето како Денис можат лесно да ве излажат.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.