Ова е една од најубавите плажи, но на неа можете да останете само 20 минути (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Една од најубавите плажи на светот, Скриената плажа во Мексико е создадена како резултат на воени вежби и бројни тестови на владата на овие простори.

Loading...

Мексиканската дупка е дел од вулканскиот остров Мариета, кој ја презела сегашната позиција пред неколку илјади години.

 

 

Сепак, овој остров не е создаден природно, туку дело на човечки раце.

Оваа област била избрана од мексиканската влада како место каде ќе бидат спроведени воени вежби и бројни тестови на оваа влада.

 

Loading...

 

Соодветно на тоа, големите експлозии се одговорни за фактот дека оваа област денес е толку голема туристичка атракција.

Имено, бројни дупки формираат атрактивен систем на подводни и надземни пештери, кои мексиканската влада, по големиот притисок на јавноста да ги запре детонациите, ги прогласи за национален парк во средината на минатиот век.

 

 

Сепак, за да стигнете до ова скриено место, ќе ви треба помош од локалното население, кое организира дневни тури со брод.

Loading...

Плаја дел Амор, или Скриена плажа, се наоѓа во голем кратер, поради што не може да се види со голо око од земјата или морето. Покрај бродот, до него мора да се стигне и со нуркање..

 

 

Ова место, одеднаш, може да прими 117 посетители, кои имаат само 20 минути време за разгледување.