Ова е алтернативниот пат за Искрин мост (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Мостот на реката Пчиња, познато како Искрин мост од вчера е затворен за сообраќај, поради проблеми со носечкиот столб. Жителите кои секојдневно гравитираат на реалција Куманово – Свети Николе, но и оние кои живеат во селата од Которлакот останаа без единствениот пат да стигнат во градот.

Loading...

Постои алтернативен пат, кој како што може да се забележи од снимките кои утринава ги направи пратеникот и претседател на Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ Куманово, Бране Петрушевски, е во многу лоша состојба.

 

Проблем со носечки столб на Искрин мост, причина за неговото затворање

 


Leave a Reply