Ова е AirPod – автомобил кој оди на воздух (видео)

Сподели со своите пријатели

По електричните и самовозечки автомобили, ни пристигнува и превиот автомобил кој оди на воздух. Се работи за AirPod кој има погон на компримиран воздух, а неговата цена е 9000 евра.

Loading...

Може да се дополнува на било која бензинска пумпа со помош на компресор за воздух. Полнедњето трае пет минути и се напраќа два долари во САД, односно 50 центри ширум Европа.

Дометот изнесува 128 километри, а максимална брзина од 89 километри на час.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.