Ова беа најпопуларните имиња за бебиња во 2023 година

Сподели со своите пријатели

Чекате нов член на семејството? Тогаш веројатно често го слушате прашањето какво име би сакале да носи.

Loading...

Во случај да не сте смислиле (вие или кумот), а сè уште барате идеја, можеби ќе бидете инспирирани од најпопуларните имиња за бебиња ширум светот.

Letter Solver собра извештаи од дванаесетте месеци од 2023 година за да добие податоци за најпопуларните имиња за момчиња и девојчиња.

Тие открија дека имињата со силни религиозни врски моментално доминираат во светот.

Варијациите како Марија, Мари и Миа, сите изведени од хебрејскиот Мирјам, се најпопуларни во 17 земји.

Имињата Софиа или Софија водат во девет земји.

За момчињата, варијациите на името Мохамед се број еден во десет земји.

Името Ное е прво во седум земји.

Loading...

Најчестите имиња во САД се Оливија и Лиам, додека најчестите имиња во Англија, Велс и Шкотска се Оливија и Ноа.

Најпопуларните имиња за момчиња во земјите низ светот

Австралија: Оливер

Австрија: Пол

Белгија: Ноа

Хрватска: Пристаниште

Данска: Вилијам

Англија и Велс: Ноа

Естонија: Робин

Loading...

Финска: Лав

Франција: Лео

Германија: Ное

Унгарија: Левенте

Ирска: Џек

Северна Ирска: Џејмс

Италија: Леонардо

Холандија: Ное

Loading...

Португалија: Франциско

Полска: Антони

Романија: Андреј

Шкотска: Ноа

Шпанија: Мартин

САД: Лиам

Loading...

 

Најпопуларните имиња за девојчиња во земјите низ светот

Австрија: Марија

Австралија: Исла

Белгија: Оливија

Хрватска: Миа

Loading...

Данска: Ела

Англија и Велс: Оливија

Естонија: Миа

Финска: Оливија

Франција: Жад

Loading...

Германија: Емилија

Унгарија: Хана

Ирска: Емили

Северна Ирска: Грејс

Италија: Софија

Холандија: Ема

Loading...

Португалија: Марија

Полска: Зофија

Романија: Марија

Шкотска: Оливија

Шпанија: Лусија

Loading...

САД: Оливија