Отворен првиот паметен маркет во светот (видео)

Сподели со своите пријатели

Купувачот зема што сака од рафтовите и подоцна излегува слободно од продавницата без никакво задржување на касата.

Имено, камерите го следат секое движење на купувачите, а долгот автоматски се бележни на електронскиот паричник и картичката на вашиот телефон во моментот кога ќе излезете од продавницата.

Така од вчера купуваат муштериите на автоматскиот супермаркет „Амазон Гоу“ кој се отвори во Сиетел.

Иако продавницата е „препаметна“ поторшувачите не гледаат никаква разлика во однос на останатите маркети. Камерите сепат знаат што сте земале од рафтовите, зошто се предомислувате, па дури и кога ќе го вратите производот, колкава е грамажата.

За да сето тоа е забележано на излегување од продавницата единствена обврска на потрошувачот е да го ја вклучи апликацијата „Amazon GO“.

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.