Отворен музеј на змии отровници (фото)

Сподели со своите пријатели

Во Перу змиите доживеале да им се оддаде почит во вид на музеј кој ќе биде постветен на најотровните меѓу нив.

Поставката во чии рамки се претставени 57 влечуги, отворена е од Националниот институт за здравје, со цел да им се помогне на луѓето да ги сфатат овие опасни животни и да дознаат што треба да направат во случај истите да ги каснат.

Змиите имаат лоша репутација, но тие всушност напаѓаат само кога се чувствуваат загрозени – вели Гуалберто маркас, координатор на институтот, а пренесува АП.

ZMIJE 1

Loading...

 

Тој исто така вели дека змиите имаат важна улога во сузбивањето на глодарите и гуштерите, како и во спречување на ширењето разни заразни болести.

Инаку во перу постојат 335 видови змии од кои 33 се отровни.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.