Отварање на изложба ”Оружје од Османлиски период до крајот на Втората светска војна”

Сподели со своите пријатели

Во Уметничка галерија – Куманово во среда/21 октомври/ со почеток во 19:30 часот ќе биде отворена изложба на тема ”Оружје од Османлиски период до крајот на Втората светска војна”.

Loading...

Автор на изложбата е Марија Живачки,  кустос историчар, а како промотири се јавуваат Проф. д-р Александар Стојчев, Воен музеј на Р. Македонија, и Даниела Николова, кустос советник – историчар во Музеј на Македонија.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.