Отпатувајте во „Светот во световите“ заедно со Филип Петровски (галерија)

Сподели со своите пријатели

„Почетокот на сите почетоци можеби и нема почеток. Затоа и крајот на сите краеви нема завршеток“ – вели Филип Петровски во неговото најново литературно остварување под насловот „Во светот на световите“.

 

Loading...

12822246_10153481995362781_1871494492_n

 

Книгата пред неколку дена ја доживеа својата премиера во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ од младиот кумановски автор Филип Петровски со вистински енквалистички моменти кои наидоа на воодушевување кај публиката.

 

12833357_10153481995527781_537733320_n

 

Петровски ве повикува на едно лудо патување и запознавање на самите себе си, во неговото најново дело каде скриените пораки помеѓу листовите на книгата ќе ве однесат на почетокот на зачетокот на „Светот во световите“, која се наоѓа некаде помеѓу пишаните страници со кои ќе заминете во бесконечен и безвременски простор се додека не дојдете до последниот убаво пишан збор.

 

12821968_10153481994942781_1930808417_n

Loading...

 

На самото место на откривање лежи сокриеното, кое е видиливо и откриено, а сепак вешто сокриено, ти ме праша или јас ти одговорив – е само мал дел од умешниот изразувачки стил на кумановскиот автор.

Доколку сакате оваа дело да го имате во вашите раце можете да го контактирате авторо на телефонскиот број 077 727 931 или на неговиот „фејсбук“ профил.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.