Откриена е идеалната разлика во годините за среќна врска

Сподели со своите пријатели

Квалитетната врска и односот измеѓу парнерите зависат од низа фактори: разбирање, одрекување, пожртвуваност и секако љубот кои се клучни за успехот на секој брак и врска, но се чини дека квалитетот на врската може да се мери и во бројки.

Имено, според истражувањата спроведени на 3.000 жени мажи ширум Европа постои фоормула која ги зголемува шансите за успех на врската или браокт. Се работи за разлика во годините измеѓу партнерот која според научницита има и идеална цифра.

Според објаснувањата на психолозите, врската во која мажот е постар од жените пет години има најголеми шанси за успех. Спротивно на тоа, во врските каде мажот е постар 20 години или повеќе има најмалку шанси за квалитетен заеднички живот.

Докажано е дека жените емотивно созреваат многу порано од мажите па така разликата од три до пет години е доволна за да партнерите бидат на исто емоционално ниво.

Од друга страна, парнерите од различни генерации скоро сигурно ќе имаат различни погледни на животните вредности, различни вкусови и ставови, поради што со време може да дојде до неразрешувачки несогласувања.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.