Осум причини зошто само силните плачат!

Сподели со своите пријатели

Акумулираниот стрес доведува до оптеретување и здравствени проблеми, како што се зголемен ризик од срцев удар, анксиозност и висок крвен притисок.

Loading...

Луѓето кои често плачат се карактеризираат како премногу чувствителни. И иако некои може да сметаат дека е вистина, во реалноста, луѓето кои не се двоумат да пуштат солза, всушност, ги сфаќаат работите на смислен начин.

Психолозите наведуваат 8 добри причини зошто луѓето кои често плачат се всушност психички посилни.

 

 

  1. Тие се поздрави

Сузбивањето на емоциите никогаш не е здраво. Во реалноста, акумулираниот стрес доведува до оптеретување – од здравствени проблеми, како што е зголемен ризик од срцев удар, анксиозност и висок крвен притисок.

Истражувачите од Универзитетот во Јужна Флорида додадоа дека плачењето е начин да се опоравиме физички и психички.

Loading...

Кога станува збор за грижа за нивното ментално и физичко здравје, луѓето кои плачат често имаат вистински идеи.

  1. Тие се посреќни

Честа заблуда е дека луѓето кои често плачат се најтажните луѓе. Напротив, плачењето го подобрува расположението.

Во студија спроведена од Фреј, 88,8 проценти од испитаниците откриле дека се подобро расположени по плачењето.

Плачењето овозможува емоционално олеснување што ни овозможува да се ослободиме од тагата. Сите ние имаме причина да плачеме во одреден момент од животот, а оние што го дозволуваат тоа, можат да ја решат својата болка и да гледаат во посветла иднина.

 

 

  1. Тие се похрабри

Без разлика дали верувате дека ранливоста е јака или слаба страна, тоа е несомнено предизвик. Само храбра личност може да им ги покаже своите чувства на другите луѓе.

Loading...

Оние кои плачат се изложени на ризик од осуда, недоразбирање и омаловажување. Повеќето од нас не се подготвени да бидат ранливи поради тоа, но луѓето кои плачат сепак ризикуваат.

Па, кој вели дека плачот е слабост?

  1. Тие комуницираат подобро

Низ солзите нудиме јасна слика за нашето срце. Луѓето кои плачат често го користат овој начин да се изразат. Тоа само ја подобрува нивната способност да комуницираат на други начини.

 

 

  1. Имаат подобри односи

Ранливоста е она што ги поврзува луѓето, а плачењето е врв на ранливоста. Луѓето кои плачат честопати доживуваат врска со другите затоа што ја споделуваат таа ранливост.

Кога дозволувате доверливи и вистински пријатели да бидат сведоци на вашите солзи, вашиот однос обично станува подлабок.

Loading...
  1. Тие се поискрени

Солзите се автентични. Додека се лизгаат надолу по лицето, нема помош за вас – си признавате што чувствувате.

Плачењето не е само храброст, туку е и искрен одраз на срцето. Луѓето кои плачат многу почесто се соочуваат со сопствената реалност.

Кога некое лице може да ја признае состојбата на својата душа, тоа го води кон поискрен живот.

 

 

Loading...
  1. Тие подобро се разбираат себеси

Оние кои плачат често имаат посилна самосвест. Тие сакаат да ги разберат своите емоции. Самосвеста е состојба што се постигнува со време и пракса.

Луѓето кои често плачат главно се занимаваат со внатрешна работа и размислуваа за своите дела. Луѓето кои не плачат често имаат проблем да ги објаснат или разберат своите чувства.

  1. Тие го доживуваат животот поцелосно

Животот е навистина полн со подеми и падови. Секој доживува радост и страдање. Луѓето кои плачат почесто, без разлика дали се работи за солзи од среќа или тага, можат да почувствуваат емоции кои додаваат боја на животот.

 

Loading...

 

Страдањето и радоста одат рака под рака и не можете да исклучите една емоција, а сепак да чувствувате друга.

Луѓето кои плачат често имаат подобар квалитет на живот, бидејќи прифаќаат сè што се случува точно како што е.

Без оглед на полот, видот на личноста или животните околности, лесно е да се согледаат придобивките од добро плачење.

Ако сакате да имате целосно здрав и силен ум, оставете ги солзите да течат.

Loading...