Осум милиони евра за справување со мигрантите во Македонија и Србија

Сподели со своите пријатели

ЕУ подготвува проект вреден 8 милиони евра кој ќе биде наменет за Македонија и Србија во врска со мигрантите, пренесува српскиот „Бизлајф“.

Loading...

Европската Унија веќе издвои 3,2 милиони евра за Србија за прифаќање на мигрантите, а првиот чекор го направи со тоа што издвои 150.000 евра за набавка на вода, храна, хигиенски и медицински средства.

Инаку, во последниот месец на границите на ЕУ биле регистрирани 167.000 мигранти. Во Германија, пак, се очекува бројот на мигрантите да достигне до 750.000.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.