Осум месеци без наркотици можат да го променат човековиот изглед (видео)

Сподели со своите пријатели

Зависник станал како тинејџер, а пред осум месеци одлучил да започне пресвртница во животот.

Пред осум месеци започнал да користи кристален метамфетамин. Резултатите на одлуката се видливи на прв поглед. Редитор Минесотаполис, сакал да укаже колку дрогата навистина влијае на физичките промени кај луѓето.

Косата ми беше слаба затоа што никогаш не јадев, ми недостигаа хранливи работи. Имав лузни и отворени рани кои не можев да ги залечам – вели Редитор.

Неколку месеци откако започнал со одвикнувањето се здебелил и ја вратил бојата на лцието. И самиот признал колку е изненадувачка промената.

Минесотаполис дрога започнал да зема на 14 години и користел силен облик на кристален метамфетамин. Го вбризгувал и пушел, но тоа му предизвикувале големо чувство на угодување, како и нагли падови на расположението. Оваа синтетичка дрога предизвикува силна психофизичка зависност, а доведува до еуфорија.

Поранешниот зависник мислел дека има необична самоконтрола со оглед на тоа дека другите луѓе не престанале со конзумацијата така едноставно.

Поради поседување на наркотици добил и неколку казнаени и кривични пријави. Минесотаполис вели дека точката на пресвртницата бил обидот за самоубиство.

Освен физички, зависноста делувала и на енговото ментално здравје, а полицијата била таа која го спречила да скокне од мост, а потоа бил однесен на психијатрискиот оддел.

Ми беше тоа десетиот обид за одвикнување од дрогата, а од тогаш до денес сум чист – додава тој.

Семејството го смета за голем мотиватор и сака да остане здрав за да од себе направи пример за детето на неговата сестра.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.