Остров на кој играњето фудбал е вистински предизвик (ФОТО)

Сподели со своите пријатели

Хенингсвер е мало рибарско село во Норланд, Норвешка. Во селото има еден терен кој привлекува љубители на спортот, како и оние на кои им се допаѓаат необичностите.

Стадионот Хенингсвер е на невообичаено место, среде остров со околу 500 луѓе. Иако се вика стадион, на теренот нема ниту трибини.

Loading...

Постојат голем број на импровизирани места за седење и тревни ридови, што го прави стадионот „Хенингсвер“ сепак посетен.

Теренот е опкружен со остри карпи, а освен теренот, во тој мал простор има „лента“ асфалт за малкуте редовни гости.

Овој остров, кој припаѓа на групата Лофотен, беше поврзан со копното во 2007 година, по што честопати е наведен на листата места задолжителни за посета.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *