Осамени сте, а сте во врска? Постојат причини, но и начини да се решат проблемите!

Сподели со своите пријатели

Осаменоста е еден од најчестите проблеми.

Loading...

Луѓето ретко зборуваат за осаменост, особено кога станува збор за партнерства.

Ако сте во врска што не ви носи доволно љубов, или каде што немате доволно простор да ги искажете своите емоции, секој ден се борите да постигнете подлабока и подобра врска.

Еве неколку причини зошто се чувствувате осамени во врската и што можете да направите:

 

 

Вашиот партнер и вие повеќе не сте интимни.

Loading...

Интимноста е емотивен и физички простор помеѓу две лица што им овозможува да се предадат едни на други без срам и отфрлање. Некои луѓе честопати ја мешаат интимноста со сексот, што може да биде дел од него, но тоа не е единствената форма.

Многумина веруваат дека тие го достигнале нивото на блискост веднаш по средбата со нивниот партнер, но често тоа се докажува само кога ви е потребна поддршка преку предизвик или криза низ која минувате. Само тогаш можете да утврдите дали вашиот партнер може да се справи со вашите несовршености, недостатоци и слично.

Вие исто така може да се чувствувате осамено ако откриете дека не можете да му ги покажете своите слабости на вашиот партнер.

Што да правам: Градење блискост е постојан процес. Обрни внимание на тоа дали вашиот партнер ве поддржува кога поминувате низ тешки моменти и разговарајте со него за тоа.

Ако вашиот партнер не е во можност да ве поддржи како што заслужувате, веројатно нема да се чувствувате исполнети во таквата врска.

Вашиот партнер и вие имате спротивставени мислења

„Спротивностите привлекуваат“, е стара поговорка.

Многумина од нас привлекуваат луѓе кои се различни од нас, имаат различни навики и интереси.

Loading...

Многу луѓе по некое време остануваат шокирани кога ќе сфатат колку малку заеднички теми имаат со својот партнер и ова може да доведе до осаменост.

Потребно е многу трпеливост да сакате некој што гледа на животот поинаку од вас, а тоа е најдобро да се реши на самиот почеток на врската.

 

 

Што да правам: Прилагодете ги вашите очекувања.

Направете план со вашиот партнер за тоа како заедно да го надминете, ако вашиот партнер е подготвен да го стори истото, со текот на времето ќе се чувствувате повеќе поврзани и поддржани.

Чувствувате празнина што врската не може да ја пополни

Loading...

Ако се чувствувавте отфрлени за време на растењето или не ви ја дадоа заслужената љубов, тогаш може да барате недостатоци кај други луѓе затоа што понекогаш не можеме да ги поврземе искуствата што ни се случија со сегашноста.

Треба да одвоите време за обработка на лоши искуства од минатото за да не влијае на вашата врска, што ќе направи да се чувствувате осамено.

Што да направите: Ако партнерот ви каже дека имате нереални очекувања, одвојте време да размислите дали е во право. Треба да создадете здрава самодоверба и да научите да се сакате без потврда и гестови на другите.

Направете се што е потребно за да го оставите минатото зад себе и да и дадете на вашата врска уживање како што заслужува.

Најважната работа во врската е пријателството, каде што двете страни се подготвени да работат на подобрување на работата што треба да се зајакне!

 

Loading...