ОПАСНО ПО ЗДРАВЈЕТО: Веднаш извадете ги овие работи од несесерот

Сподели со своите пријатели

Козметиката и шминката се многу корисни, но може да бидат и штетни ако не се грижите за нив на вистински начин.

Loading...

Со оглед на тоа што повеќето жени користат шминка и други козметички производи на дневна основа, важно е да се обрне внимание не само на квалитетот, туку и на неколку важни факти што често ги занемаруваме, а кои се однесуваат на хигиената.

 

 

Ако користите жилети, мора да ги чистите добро по секоја употреба, а исто така е важно редовно да ги менувате затоа што по секоја употреба, околу 36 проценти од остатоците на жилет се клетки на кожата. Четките треба да се чистат на секои три до пет месеци. После тоа, исплакнете ги добро, потоа исцедете го вишокот вода, вратете ја главата на четката во нејзината природна положба и оставете ја да се исуши природно. Откако ќе се отворат, маскарата и ајлајнерот се идеално место за акумулација на бактерии, кои имаат идеално место за одгледување на влажниот раб на шишето.

 

Loading...

 

Дури една од десет инфекции на очите кај жените е предизвикана од козметика со истечен рок на траење. Затоа, одвојте малку време за одржување на одредени козметички производи и внимателно следете го нивниот рок на траење.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *