Опасна отровница го избрка фотографот од опремата, но сепак направи вирална снимка

Сподели со своите пријатели

Рос Мекџибионс, професионален фотограф и ловец на змии, снимил една змија недалеку од градот Есперанса во Западна Австралија, но таа го избрка од неговата опрема па извади Ајфон и ја следеше.

 

Loading...

 

Снимката ја објавил на социјалните мрежи затоа што сака да помогне во отстранувањето ан стигмата која ги следи змиите.

 

 

Објасни дека отровницата заслужна за смрт на околу 70 отсто од сите каснувања пријавени во болница во перт, според луѓето не е агресивна како што некои мислат, туку зазема дефензивен став само за да избега, а каснува исклучиво ако нема друг избор.

https://www.facebook.com/RossMcGibbonReptilePhotography/videos/238758846665701/


Leave a Reply