ОО на СДСМ Куманово со честитка по повод 11 Октовмри

Сподели со своите пријатели

Општинската Организација на СДСМ Куманово по повод 11 Октомври упати честитка до своите сограѓани, посакувајќи им овој датум секога да биде водилка за сегашните и идните генерации кои доаѓаат.

Loading...

11 Октовмри – денот кога народот во Македонија без разлика на својата етничка, верска и национална припадност реши да го крене гласот и да се ослободи од угнетувањето со цел да добие слобода и посветла иднина.

По повод 11 Октомври – светлиот датум во македонската историја на сите граѓани им го честитаме празникот со желба идеалите од тогаш никогаш да не згаснат и секогаш да бидат водилка за денешниве и некои идни генерации кои доаѓат.

Македонија е држава која е заедничка на сите, држава која треба да ја градиме сите, секогаш потсетувајќи се на идеите заради кои е започнато тогашното востание, а тоа се слобода, правичност и еднаквост.

Нека ни е честит празникот и да го славиме и понатаму во мир и заемно почитување, се вели во писмената честитка на ОО на СДСМ Куманово.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.