Оливер Спасовски: Личните карти се фалсификат, се проверува каде биле злоупотребени (видео)

Сподели со своите пријатели

Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски во Собранието на Република Македонија рече дека истрагата околу лажните лични карти е во тек, а вештачењето е завршено.

Loading...

Октирено е дека сите 105 лични карти се фалсификувани, а на 90 луѓе е украден идентитетот. Истите се однесувале за неколку градови од државата, меѓу кои и на граѓаните од Куманово.

Врз основа на наредбата од јавниот обвинител се вршат проверки во ДИК и во Заводот за статистика, кои го имаат избирачиот список, за да видиме дали тие биле воопшто употребени и дали се користени за некои други цели – вели Оливер Спасовски, министер за внатрешни работи.

Тој додаде дека најважна е квалитетна истрага која ќе покаже кој и зошто ги фалсификувал овие лични карти, каде истите биле употребувани и по чија наредба биле изготвувани.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.