03.08.2015 12:59

Октопод – огромно дрво со домати (галерија)

Facebook Twitter Google+

Она што го гледате на фотографиите се домати, но во малку поголемо издание. Ова дрво градинарите го нарекуваат „Октопод“. За да произведувате вакви домати потребно е да имате многу слободно време и прилична сума на пари.

Руските градинари успеале вештачки да направат дрво со домати од кое може да се добијат околу 1500 килограми или прецизно 1400 парчиња вкусен зеленчук, односно домати.

loading...

Октопод дрвото може да оди до неверојатни 8 метри во височина и тоа за доста краток времени интервал од само 90 дена. Првите 7-8 месеци дрвото домат не дава плодови туку тогаш се формира плодот како и самото дрво.

Во галеријата што следува погледнете како всушност тоа изгледа.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments