ОК на ВМРО-ДПМНЕ: Жителите на месноста „Палестина“ живеат како во среден век (галерија+видео)

Сподели со своите пријатели

Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ денеска одржа прес конференција во месноста викана „Палестина“ во селото Долно Којнаре на која го обвинија градоначалникот дека заборавил на сите ветувања и дека тие живеат како да се во средниот век.

Loading...

[huge_it_gallery id=”189″]

Јелена Трајковска, жител на оваа населено место вели дека улицата не им е асфалтирана па при мал дожд тие мора да чекорат по кал, а ноќе не смеат да излегуваат надвор од страв, затоа што немаат улично осветлување. Граѓаните исто така се жалат и на фекалната канализација, која не им е изградена.

Тие апелираат градоначлникот, Зоран Дамјановски да не доаѓа само за избори, туку да се ангажира во решавањето на нивните проблеми.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.