ОК на ВМРО-ДПМНЕ со честитка по повод Велигден (видео)

Сподели со своите пријатели

Општинската организација на ВМРО-ДПМНЕ од Куманово денеска преку прес конференција до сите граѓани од православната вероисповед упати велигденска честитка, а на сите граѓани им го честитаа Денот на трудот, први мај.

Негувајќи ги демохристијанските вредности, ќленовите на ВМРО-ДПМНЕ со задоволство ја продожуваат и осветлуваат вековната православна традиција во која празнувањето на Велигден претставува неприкосновен духовен и национален белег – рече првиот човек на ОК на ВМРО-ДПМНЕ во Куманово, Драган Петковски.

Петковски повика на обидунвање преку верата за заедничка и подобра Македонија.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.