Одржан состанок на регионалниот кризен штаб

Сподели со своите пријатели

Денеска во просториите на Црвен крст Куманово се одржа работна средба на регионалниот кризен штаб, за преземените мерки и активности за превенција од ширење на болеста COVID-19 (корона вирус).

Loading...

На средбата присуствуваа Градоначалникот на Општина Куманово Димитриевски и Секретарот на општината Стошевска.

Се потенцираше воспоставување на координација помеѓу општинските кризни штабови и регионалниот штаб, сите државни и јавни институции, а беше презентиран и акцискиот план за постапување во вакви ситуации и конкретни преземени.

Интегрално соооштение: Општина Куманово


Leave a Reply