Од што би се откажале вие? Германците имаат генијален одговор!

Сподели со своите пријатели

Што мислите за малку помалку светли новогодишни украси на прозорците и балконите? Повеќето Германци се подготвени да ја заштитат планетата, покажало истражувањето.

Loading...

Во истражувањето нарачано од германската агенција ДПА, вкупно 57 проценти од испитаниците рекле дека ќе го намалат бројот на украсни светла во нивните домови или дури ќе бидат и без нив во иднина.

11% од нив биле подготвени тоа да го сторат и овој Божиќ.

Сепак, за 35 проценти од нив, ова не е опција сега или во иднина.

Мислењата беа поделени за тоа дали треба да има повеќе или помалку светли украси на јавните згради и улици. 44% од испитаниците се за и против.

Светли украси за време на Божиќните и новогодишните празници ги сакаат огромното мнозинство Германци, 79% од нив.

Но, повеќето исто така мислат дека украсувањето треба да се направи со мерка.


Leave a Reply