Од пријател до љубовник: Најголемите тајни во животот на љубовниците!

Сподели со своите пријатели

Неверството само по себе е еден вид аларм и за двајцата партнери, па дури и ако се случува во круг на пријатели, одекнува многу погласно и подолго, така што секој може добро да го слушне.

Loading...

– Ова неверство го прави различно тоа што измамената личност, покрај партнерот, изгубила и пријател. Затоа во тој триаголник неверството е најтешко за измамените луѓе – вели Џенифер Кејси, психотерапевт.

 

 

Кога партнерот забележува?

Дури и кога партнерите забележуваат и интуитивно чувствуваат дека нешто не е во ред, тие често негираат дека е вистина. На тој начин, нивниот ум почнува да им олеснува на нивните партнери да веруваат дека нешто не е во ред со нив, да замислат, да не забележат добро, отколку да се соочат со она што навистина се случува …

Има загуба и на партнерот и на пријателот!

Loading...

Овој вид измама најлесно се крие доколку партнерот кој изневерува има непредвидено работно време поради чести патувања, состаноци, прекувремена работа и слично. Тие можат да користат деловен телефон кога тие кореспондираат. Кога се дома, тие испраќаат пораки од бањата.

Одат во супермаркет или трговски центар се навикнати да се гледаат. Во општеството, тие користат кодови или фрази кои имаат посебно значење за нив.

 

 

Како се откриваат?

Погрешен збор, прекумерно подесување …

– Партнерите откриваат измама со помош на интуиција, лаги во кои се фатени или ги известуваат за тајна врска со друг пријател или член на семејството кој дознал, децата пријавуваат почесто доаѓање на пријатели, партнерот е специјално прилагоден кога треба да дојде пријател , непромислена изјава, промена во однесувањето во друштво на љубовник на која често може да се гледа како „чудна“ – вели психотерапевтот.

Loading...

– Според искуството од практиката, прељубниците се во можност да сокријат ваков вид врска понекогаш за неколку години. Кога се откриваат такви врски, тие обично завршуваат со развод или прекин без враќање и помирување. Значи, тешко е да се продолжи со дружење и да се врати изгубената доверба. Кога станува збор за измама „надвор од кругот“ на пријатели, понекогаш е можно помирување – истакнува Кејси.

 

 

Ако препознаеме дека ни се допаѓа некој од кругот на домашни пријатели, како можеме да го воздржиме тоа?

– За почеток, важно е да го препознаеме и да си го признаеме самите себе, ако е така. Потоа, стануваме свесни што конкретно сакаме кај нашиот пријател и што ни недостасува кај нашиот партнер. После тоа, важно е да работиме на подобрување на нашето партнерство. Ни помага и кога ќе ги видиме сите последици од влегувањето во врска со пријател. Можеби станува збор за моментална ранливост или нешто што се случува во нашето партнерство – забележува Џенифер.

Ако сакате пријател, запрашајте се што не ви се допаѓа кај вашиот партнер?

Секој трпи последици од таквата измама, и ако измаменото лице нема развиено механизми за психолошка одбрана или потребната внатрешна и / или надворешна поддршка, може да стане депресивен.

Loading...

– Општеството обично се повлекува и се распаѓа, бидејќи не е лесно за другите луѓе да бидат во оваа непријатна приказна. Децата страдаат и ја губат довербата во другите возрасни. Понекогаш ова искуство влијае на нивниот избор и живот, така што во зрелоста стануваат сомнителни кон пријателите на своите партнери, особено ако не го процесирале соодветно ова искуство како деца – заклучува психотерапевтот.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *