Од понеделник јавен превоз и кон најголемите населби во Куманово

Сподели со своите пријатели

Општина Куманово ги известува граѓаните дека од 16.05.2022 година (понеделник) ќе започне да функционира општински линиски превоз на следниве линии:

Loading...

Линија бр.3  Зелен рид-Железничка станица

Линија бр.4  Бедиње-с.Добрашане

Линија бр.5  Ливаде,с.Карпош-Железничка станица

Линија бр.12  Романовце-Куманово

Линија бр.16  Куманово-Табановце-Карабичане-с.Сопот

Линија бр.20  Куманово-Четирце

Линија бр.22  Куманово-с.Новосељане-с.Косматац-с.Мургаш

Loading...

Линија бр.25  Куманово-Г.П.Табановце

Линија бр.26  Бајрам Шабани-Бедиње.

Сепак жителите на линијата број 8 за населбите Перо Чичо, Тромеѓа, Иго Тричковиќ и Ајдучка Чешма и натаму ќе останат без јавен превоз бидејќи во тек е жалбена постапка.