Од петок поскапување на цигарите

Сподели со своите пријатели

Од петок малопродажната цена на цигарите се очекува да се зголеми за три денари, а веќе секој 1ви јули во наредните осум години цената на акцизите за овој производ ќе поскапува за четири денари.

Повисоката цена ќе започне веќе н а 1ви јули во петок, доколку производителите не донесат одлука да направат комензација во производството.

Трендот на поскапување во наредните години драстично ќе ги зголеми цените на цигарите во Република Македонија, па така за осум години од денес се очекува истите да достигнат цена од 154 денари по кутија.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.