Од домашен притвор Мијалков заминува во Шутка

Сподели со своите пријатели

Сашо Мијалков заминува од домашен притвор во одделнието во Шутка, одлучи Судечкиот совет, откако обвинителката Ленче Ристоска побара таква мерка по изрекувањето на пресудата за предметот „Таргет-Тврдина“ за кој тој е осуден на 12 години затвор.

Loading...

Притворот е најдолго во период од 60 дена.

– Се укинува мерката куќен притвор. Се определува мерка притвор до правосилноста на пресудата, но најдолго 60 дена. Против него е поднесен обвинителен предлог, па согласно Законот за кривична постапка (ЗКП), притворот може да трае најмногу 60 дена“, рече судијката Џенета Бегтовиќ.

Една од причините зошто бил побаран притворот е што МВР не поседува техничка опрема за видео и аудио надзор врз домот на Мијалков.

Според обвинителката, Европол има потврдено дека тој поседува и дозвола за престој во Чешка со регистрирана адреса и две возила на свое име.

Никола Ивановски


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *