Од денес основците и средношколците повторно во училишните клупи

Сподели со своите пријатели

Вчера заврши зимскиот распуст за основците и средношколците во Република Македонија, а денес официјално започнува наставата во второто полугодие.

Околу 270.000 ученици од целата држава денеска ќе ја продолжат учебната 2015/2016 година, односно 17.000 ученици од Куманово.

Училиштата подготвени ќе ја започнат наставата, а во пресрет е и екстерното тестирање за учениците од завршните класови во средните училишта.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.