Од 29ти започнува исплатата на пензиите за март

Сподели со своите пријатели

Владата ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец март 2021 година и го задолжи Фондот на пензиско и инвалидско осигурување на Северна Македонија да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 26.03.2021 година, на кои им се препорачува да обезбедат пензионерите да може да располагаат со мартовските пензии преку мрежата на банкомати и во трговската мрежа од 29.03.2021 година.

Loading...

Банките готовинската исплата на пензии да ја организираат во четири групи според следниот распоред составен според висината на пензијата:

– За пензии со висина до 11.000 денари, исплатата да се изврши на 29.03.2021 година (понеделник);

– За пензии со висина 11.001-14.000 денари, исплатата да се изврши на 30.03.2021 година (вторник);

– За пензии со висина 14.001-18.000 денари, исплатата да се изврши на 31.03.2021 година (среда); и

– За пензии со висина над 18.001 денари, исплата да се изврши на 01.04.2021 година (четврток).

На денешната седница ја донесе одлуката утврдување на летното сметање на времето кое во 2021 година започнува на 28 март во 02:00 часот.

Интегрално соопштение: Влада на РСМ

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *