Очилата за сонце штитат од главоболка

Сподели со своите пријатели

Понекогаш сонцето е толку силно што може да предизвика мигрена. Најдобриот начин да се заштитите од штетните зраци се квалитетните очила.

Секој осми човек според статистиката, страда од мигрена, што е последица од дехидратација, стрес, недоволно сон и др. Чувствителноста кон светлината е еден од познатите симптоми за мигрена.  Некои чувствуваат главоболка само штом ќе видат црно на бел фон. Луѓето што страдаат од мигрена се чувствителни дури и на монитор што трепка, велат лекарите.

Затоа по време на сончевите денови се препорачува носење на очила за сонце, но само квалитетни, со УВ заштитно стакло. Не само што ќе ги заштитите очите, истовремено вие се штитите и од евентуална мигрена, што често знае да нападне кога е топло. Меѓутоа треба да обрнете доволно внимание за квалитетот на стаклата, затоа што фалсификатите ќе ви нанесат повеќе штета отколку корист.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.