Објавен списокот со најпопуларни имиња за 2022 година

Сподели со своите пријатели

Како и секоја година, BabyCentre објави листа на најпопуларни имиња за момчиња и девојчиња.

Loading...

Во текот на годината, родителите на таа страница ги регистрираат имињата на своите новородени деца, што му помага на тимот експерти да ја состави оваа долгоочекувана листа.

Името Оливија, кое е најпопуларно име за девојчиња во последните шест години, го симна од тронот името Софија.

Број еден меѓу момчињата е Мухамед, кој го турна името Ноа на второто место.

Главната уредничка на BabyCentre, Сара Редшо, вели дека имињата инспирирани од реалните шоуа, фудбалерите и членовите на кралското семејство се во пораст.

Топ 10 имиња за девојчиња во 2022 година се:

Софија

Лили

Оливија

Loading...

Исла

Ава

Амелија

Фреја

Арија

Маја

Иви

Топ 10 имиња за момчиња во 2022 година се:

Мухамед

Loading...

Ноа

Тео

Лео

Оливер

Џек

Џорџ

Лука

Итан

Loading...

Фреди

Целата листа можете да ја погледнете овде.