Ноздрите кај ова племе се симбол на убавината – жените ги убиваат ако не го издржат третманот (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Многу обичаи ширум светот во различни култури се повеќе од бизарни, особено кога станува збор за жените.

Loading...

Едно видео на социјалната мрежа го привлече вниманието на многумина, а се однесува на ритуал кој се прави за жените да бидат што поубави и привлечни за брак.

 

 

Овој бизарен обичај, кој веројатно ќе ги шокира оние кои не слушнале за него, се исечените ноздри во кои се вметнува бамбусовото дрво.

Колку е поголема ноздрата, толку се поголеми шансите на жената да се омажи.

 

Loading...

 

Имено, оваа традиција со векови постои во регионот Апатани во северниот дел на Индија, каде жените се принудени да ги исечат ноздрите уште од рана возраст и да го направат својот изглед барем необичен во однос на класичните стандарди за убавина.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  НЕВЕРОЈАТНИ СЦЕНИ: Во Амазон снимено племе со кое никогаш не е стапено во контакт (ВИДЕО)

Кога ќе им ги отсечат ноздрите, мора да им ги подарат на своите сопрузи, а и со нивната природна убавина девојките не можат да се омажат ако немаат толку необичен нос.

 

 

Колку е поголема дупката, толку девојката е попривлечна и се зголемуваат нејзините шанси за брак.

Loading...

Целиот процес се изведува без анестезија, а девојчето за тоа време не може да дише низ носот, само преку устата.

Процесот трае неколку часа, а доколку жената за тоа време не може да ја издржи болката, казната е многу сурова – ќе го загуби животот.

Како што стареат жените, ноздрите им стануваат се поголеми и поголеми и секоја година имаат можност да ја покажат својата единствена убавина.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  НЕВЕРОЈАТНИ СЦЕНИ: Во Амазон снимено племе со кое никогаш не е стапено во контакт (ВИДЕО)

Видеото од овој бизарен обичај го обиколи светот, а луѓето останаа во шок.

 

 

@mikeyam2 #film ♬ original sound – Mike